Know Your Wood

Alles Over Hout

Welkom in onze wereld van natuurlijk hout!

Onze producten zijn gemaakt met de beste, duurzaam geproduceerde houtsoorten van over de hele wereld. Elke houtsoort heeft zijn eigen unieke kleuren, nerfpatronen en schoonheid die voor warmte en stijl zorgen.

We zijn er trots op een verscheidenheid aan exotische houtsoorten aan te bieden, waaronder enkele waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. 

Ontdek de fascinerende kenmerken en kwaliteiten van onze houtsoorten en vind de perfecte match voor jouw stijl en smaak.

Ken je Hout!

Acacia

Herkomst: Oost-Azië

Acaciahout is een prachtige houtsoort in de kleuren bruin, rood en goud. Het hout heeft een uniek patroon dat gracieus beweegt tussen lichtere en donkere tinten, wat een warme en uitnodigende gloed toevoegt. De rechte lijnen en hier en daar ronde vormen geven dit hout een mooi contrast.

Amarant

Herkomst: Costa Rica

Dankzij haar hoge hardheid is amaranthout vrijwel kogelvrij en kan het bijna alles aan. Maar laat je niet misleiden door zijn robuustheid: dit hout is ook uiterst stijlvol. Met een prachtige auberginetint die na verloop van tijd dieper wordt, zal dit hout zeker de aandacht trekken. Bovendien maken de rechte nerf en natuurlijke glans amaranthout tot een echt hoogtepunt. Bij elk gebruik zul je meer verliefd worden op dit prachtige en betrouwbare materiaal.

Herkomst: Oost-Afrika

Ebbenhout, het mysterieuze hout met een betoverende donkere en bijna zwarte tint die dieprode tinten uitstraalt. De structuur, hoewel niet gemakkelijk zichtbaar vanwege de duisternis, is een kunstwerk. De lichtere, rechte stroken verspreid over het hout zijn als sterren aan de nachtelijke hemel en voegen een uniek vleugje uniformiteit toe aan de toch al betoverende schoonheid.

Herkomst: Hawaï

Koawood, ook wel bekend als Hawaiian Koa, is een zeer gewaardeerd hardhout dat uitsluitend in Hawaï wordt gevonden. Het staat bekend om zijn rijke roodbruine kleur en ingewikkelde nerfpatronen, die kunnen variëren van recht tot gekruld of golvend. Koa-hout is zeer gewild vanwege zijn schoonheid. In feite wordt koa vaak het "Hawaiiaanse mahonie" genoemd vanwege de vergelijkbare kenmerken. Koa-hout wordt ook zeer gewaardeerd in de Hawaiiaanse cultuur.

Herkomst: Afrika

Mahonie is een prachtig tropisch hardhout met een slank en geordend nerfpatroon, met een scala aan warme tinten variërend van licht zandbruin tot rijk mahonierood. Naarmate de tijd verstrijkt, zal dit majestueuze hout geleidelijk dieper van kleur worden, wat bijdraagt ​​aan zijn toch al indrukwekkende visuele aantrekkingskracht. De textuur is glad en gelijkmatig en heeft een natuurlijke uitstraling die zeker in het oog springt.

Herkomst: Canada

Esdoornhout is als een wereldreiziger die overal opduikt, van Noord-Amerika tot Azië. Ons sterke en betrouwbare esdoornhout komt uit Canada. De unieke textuur heeft strakke en rechte lijnen met een warme lichtbruine tint, met af en toe een golving die een vleugje charmante persoonlijkheid toevoegt.

 

Herkomst: Spanje

Ons olijfhout is een lokaal geproduceerd hout dat afkomstig is van de vruchtdragende olijfboom. Het is niet alleen sterk en duurzaam, maar heeft ook een fijne, gelijkmatige textuur en een natuurlijke glans. Olijfhout is verkrijgbaar in een reeks van lichte tot diepbruine tinten en heeft een verbluffend olieachtig nerfpatroon dat gemakkelijk te herkennen is.

 

Herkomst: Zuidoost-Azië

Padaukhout is een hardhout dat bekend staat om zijn rijke, rode kleur die na verloop van tijd meestal dieper wordt. Het hout heeft een fijne structuur en een recht tot licht in elkaar grijpend nerfpatroon. Een van de meest indrukwekkende eigenschappen van Padaukhout is de hoge weerstand. Het is bestand tegen slijtage. Padauk-hout wordt in verschillende delen van de wereld verbouwd. Voor onze houten horloges gebruiken we Zuidoost-Aziatisch Padauk-hout dat op verantwoorde wijze wordt geoogst.  

Herkomst: Zuid-Amerika

Palissander is een populair hardhout dat zeer gewild is vanwege zijn unieke eigenschappen. Het wordt gewaardeerd om zijn rijke kleur die kan variëren van donkerbruin tot roodbruin en zijn kenmerkende nerfpatroon dat diepte en karakter toevoegt. Hoewel het misschien duurder en moeilijker te verkrijgen is dan andere houtsoorten, maken zijn unieke eigenschappen het een waardevolle investering voor wie op zoek is naar tijdloze en hoogwaardige stukken hout.

Herkomst: Indonesië

Sandelhout is een geurig hout dat wordt geoogst van de sandelhoutboom. Sandelhout heeft een lekkere en zoete houtachtige geur. Daarom wordt sandelhoutolie vaak gebruikt in parfums. Het hout zelf is duurzaam en komt in verschillende tinten, variërend van lichtgroen tot donkerrood. Sandelhout is een veelzijdige en zeer gewaardeerde houtsoort vanwege zijn unieke eigenschappen. 

Herkomst: Suriname

Slangenhout is een zeldzaam en zeer gewaardeerd hardhout, bekend om zijn kenmerkende patronen en prachtige kleuren. Het komt voornamelijk voor in Zuid-Amerika en is erg in trek vanwege de duurzaamheid en het unieke uiterlijk. Slangenhout dankt zijn naam aan de slangachtige markeringen die op het oppervlak verschijnen, die in kleur variëren van dieprood tot zwart. Het wordt gebruikt als accent op wijzerplaten en bandjes en voegt een vleugje luxe en verfijning toe aan elk uurwerk. Over het algemeen is slangenhout een zeer uniek en mooi materiaal dat een vleugje elegantie en zeldzaamheid toevoegt aan elk horloge.

Herkomst: Brazilië

Tigerwood is een mooi en exotisch hardhout dat zich onderscheidt door zijn unieke kleuring en patronen. Het wordt voornamelijk gevonden in Midden- en Zuid-Amerika. Het hout is genoemd naar zijn tijgerachtige strepen, die variëren van donkerbruin tot roodbruin met zwarte strepen.

Herkomst: Zuid-Amerika

Walnoothout is een hardhout dat wordt gewaardeerd om zijn rijke kleur en duurzaamheid. Het hout wordt geoogst van notenbomen. Walnoothout staat bekend om zijn nerf en warme diepbruine kleur.

Herkomst: Afrika

Wenguehout is een rijk en exotisch hardhout, bekend om zijn kenmerkende donkerbruine kleur met zwarte aders. Het komt voornamelijk voor in Afrika en wordt zeer gewaardeerd om zijn sterkte en duurzaamheid. De natuurlijke oliën in wenguehout geven het ook een natuurlijke glans die bijdraagt ​​aan de schoonheid en elegantie.

 

Herkomst: West-Afrika

Zebranohout, ook wel zebrahout genoemd, is een visueel opvallende hardhoutsoort die gemakkelijk te herkennen is aan de duidelijke zebra-achtige strepen. Het hout komt oorspronkelijk uit West-Afrika en wordt zeer gewaardeerd om zijn sterkte, duurzaamheid en unieke uiterlijk. De licht goudgele kleur wordt geaccentueerd door de donkerbruine strepen die door de nerf van het hout lopen, waardoor een gedurfd en opvallend patroon ontstaat.

 

Herkomst: Portugal

Kurk is een uniek en veelzijdig materiaal dat wordt gewonnen uit de schors van kurkeiken, die voornamelijk in Portugal voorkomen. Het oogstproces is duurzaam en beschadigt de boom zelf niet, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is. Kurk staat bekend om zijn lichte en veerkrachtige karakter.