How do I wind my automatic wood watch?

Hoe wind ik mijn automatische houten horloge op?

Als je een automatisch horloge koopt, koop je niet 'zomaar een horloge'. Een automatisch horloge markeert het begin van een reis. Het kan zelfs een erfstuk worden dat jarenlang in je familie wordt doorgegeven.

Maar als het je eerste mechanische houten horloge is, ziet de andere manier waarop dit type horloge werkt er misschien een beetje overweldigend uit. Maar we verzekeren je, als je het principe eenmaal begrijpt, wil je nooit meer iets anders.

Hoe wind ik mijn automatische horloge op?

Wind het horloge ongeveer 15-20 keer handmatig op voordat u het draagt. Dit doe je door de kroon van het horloge (het schroefje bovenop) omhoog te draaien. Dit geeft een ratelend geluid.

Na de eerste keer opwinden, zou je dagelijkse activiteit voldoende moeten zijn om het horloge te laten lopen, mits het iedere dag gedragen wordt voor een minimum van 8 uur. Gebrek aan voldoende beweging of inconsistent dragen van het horloge kan extra handmatig opwinden vereisen.

Heb je nog vragen over je automatische houten horloge? Aarzel niet om contact met ons op te nemen: info@woodpeckerwatches.com